Entusiastisk og frivillig

Publisert: 18.06.2014

Ivar Christiansen i Norsk teaterråd holdt foredrag for kommuner og fylkeskommuner på Norsk kulturforums fagsamling på Hamar forrige uke. – Han minnet oss om betydningen av å ha god kontakt med de frivillige lagene, sa flere etter foredraget.

Entusiastisk og frivillig

Norsk kulturforum (NOKU) sin landskonferanse ”Er det rom for kultur?” samlet nærmere 100 deltakere fra hele landet. Det er således den møteplassen i Norge som samler flest offentlige kulturansatte til dialog, refleksjon og uformell samtale omkring aktuelle tema. Ivar Christensen sitt foredrag hadde tittelen ”Entusiastisk amatør og frivillig”, og han tok opp flere temaer i foredraget.

Amatørenes utfordringer
– Hva skal vi sette opp i år? Og kommer det noen på øvelsen? Christiansen fortalte levende fra sin erfaring som amatørskuespiller gjennom mange år. Og det var disse erfaringene som ga gjenlyd i forsamlingen. Landskonferansens øvrige innhold handlet om rammene rundt lokalt kulturliv og kulturarbeid, om muligheten for å drive med kultur som frivillig, amatør og profesjonell innen hele bredden av kulturlivets virksomhet.

I debatten etter innlegge fra Norsk teaterråds representant, lurte en kommunal kulturkonsulent på hva de kunne bidra med.
– Se oss!, svarte Christiansen kontant. Det å bli sett og satt pris på at det viktigste for svært mange frivillige entusiaster, både innenfor amatørteaterfeltet og innenfor det øvrige frivillighetsfeltet, avsluttet han