Spiller Kafka i Praha og Porvoo

Publisert: 16.06.2014

Hokksund ByTeater skal i sommer representerer Norge under to teaterfestivaler. I Praha og Porvoo i Finland. - See more at: http://www.teater.no/view.asp?lngID=1429#sthash.xpx5iVhv.dpuf

Spiller Kafka i Praha og Porvoo

Norsk Teaterråd har plukket ut Hokksund ByTeater til å representere Norge på NEATA -festivalen i Finland 4. juli. I tillegg er de valgt ut av tsjekkerne til å spille på Apostrof-festivalen på Theatre Na Zabradl i Praha. Et gammelt ærverdig teater midt i millionbyen, der spiller de onsdag 2. juli.

Valgt ut blant 70 grupper
Teaterstykket de skal framføre i Praha og Parvoo er Franz Kafkas klassiker Forvandlingen. Et teaterstykke som langt fra er det enkleste for en amatørgruppe å spille.

Festivalen hadde nesten 70 søkere, og i år har åtte av dem kommet gjennom nåløyet. Hokksund ByTeater er en av dem. Og sammen med utøvere fra Iran, Brasil og flere europeiske land skal de sørge for god underholdning. Festivalen er for amatører, men de fleste utenom ByTeateret er semiproffe grupper.

Sterkt Kafka-stykke
Forvandlingen handler om Gregor Samsa, en handelsreisende familieforsørger, som en morgen innser at han har blitt forvandlet til et kjempestort insekt. Da Gregor ikke lenger kan arbeide og sørge for penger til dem han bor med, det vil si faren, mora og søstera Grete, blir han stadig mer neglisjert og forhatt.

– Dette er veldig stort også for oss, forteller de seks utøverne i gruppa. Nå gleder de seg til å legge ut på turen. En tur som er støttet av Norsk Teaterråd, samt midler fra kulturstipendet de fikk av Øvre Eiker kommune.